Träna träna och åter träna!

Hejsan alla!
har hänt mkt i veckan har tränat varje dag så sjukt skönt men har kommit på att jag måste vila ochså nån dag i mellan men aah orkar inte. (A) ska träna idag ochså. Igår (söndag)  va mamma och badade med Smilla och hon tyckte det va så sjukt roligt men när hon kom hem så låg hon i barn vagnen och var svin trött såg sjukt rolig ut synd att ja inte fick med de på kort. :)
I lördags så myste Darlingen min lite med henne dom såg så gulliga ut ^^. ( toror han tycker det är jätte roligt med bebisar men han vill inte erkänna de, haha hoppas han inte läser det här. )
och idag har det inte hänt  mkt har varit i skolan och hafft teckenspråk mmh har inte gjort så mkt mer ska gå och äta lite ships nu mums :D
hoppas alla hafft en bra helg det har jag haft iallafall :D

Kramar J

Arg!

Igår va de en sån dag, som ja kunde fan nästan sjuta några i min klass.
Dom stog och garvade åt en döv kille i skolan som haltade när han gick han har ett ben som är kortare än det andra och så är han döv och har någon diagnos som kanske dawn eller något sånnt.
och några i klassen stog och garva som as åt den stackars killen som inte hörde va dom sa. och det tycker dom va ännu bättre så dom kunnde snacka mer skit om hur konstig han var och då till sluta vart jag så arg att ja skrek åt dom att dom lika gärna kunde komma hem till mej och garva åt min syster eftersom hon ochså har en diagnos.
Och då tyckte dom inte de va samma sak eftersom hon va bebis och min syster men de är ju precis samma sak så ja och en annan tjej i min klass har syskon som har Diagnos. och vi vart så jävla arga så är sjukt trött på att folk säger saker och inte tänker på att det kanske sitter människor runt om dom som har diagnos barn i familjen.
ja eller va tycker ni om de ?! tycker inte de är okej alls.

Annar igår kom min underbara pojkvän hem till mig och myste vi kolla tv och käka kladd kaka. ja va och träna ochså skit kul och jätte skönt för musklerna har värdens träningsvärk idag men det gör inte mig ett dugg då vet jag att jag har ansträngt mig. I morgån så ska än av mina bästa vänner komma hem till mig och vi ska bara ta de lugnt och mysa :)

Hoppas ni alla mår bra jag mår bra! ;)

Kramar J


hejhopp! :)

Hej alla sitter just nu i skolan och segar det är 1 timme kvar till nästa lektion och ja har damp för att de finns inget att göra nu i en timme.
Igår så kom jag hem till mamma och myste med smilla och har blivit jätte stark i nyperna nu hon håller om mitt fingher nu så de nästa gör ont,  :) haha. hon kan ochså nästan vända sig till mage från rygg och de är super bra,
Eftersom dawn barn är trögare när det gäller att lära sig, Men hon verkar inte ha någe problem med de som tur är inte för att jag skulle skämmas om hon hade kraftig dawn. För de gör ja verkligen inte. Men det är ju kul att hon inte har så alvarlig, men vem vet det kanske blir sämre eller bättre när hon blir äldre men nu märks de inte av att hon har de.
Tränade igår ochså de va svin kul och jonbbig. har värdens träningsvärk menmen de går över snart :)

Om nu har frågor och sånt så skiv på bara ja svarar på allt :)

Kramar J

God morgon!

God morgån allt folk kul att de är så många som läser min blogg men de skulle va kul med lite komentarer ochså :)
ska åka till mamma idag och hälsa på smilla och hämta min platttång! sen så ska ja ta bussen hem till min underbara pojkvän som just nu är på en fotbollsmatch och spelar hoppas de går bra för honom :)
har inte så mkt mer att skriva idag har inte hänt så mkt. Och kommer inte hända så mkt ska bara hem te Dennis och mysa och kolla på ensam mamma söker tycker fan om de pogrammet as mkt fattar inte varför men de är fett bra iallafall. Vi kommer säker baka nån kladdkaka eller något sen. om ni vill ha reseptet på min och Dennis speciella kladdkake resept så är de bara att säga till ;)

Kramar Jennifer.


Hej alla!

Hej sitter just och kollar på ensam mamma söker tycker om de pogrammet as mkt. :)
Har inte fått reda på någe nytt om smilla hon mår bra iallafall och skrattar och små pratar. 
fick ochså en jätte fin komentar av en nära vän :)

en sak jag inte förstår mig på är folk som frågat dig varför du inte skäms över lilla smilla. jag skulle skämmas mer för att vara personerna som säger en sådan sak, människor utan känslor tar jag tummen ner på (N)! smilla är annorlunda, unik. men inte på ett dåligt sätt.. hon är en på miljonen, alltså är hon oerhört speciell. kämpa på nenne, &bry dig inte om vad vissa människor säger, jag förstår dig.. vissa går över gränsen, men tänk på att det är DOM som ska skämmas, inte du. för smilla är något att vara stolt över!

och kom ihåg nu jennifer.. jag ska träffa gullungen =)<3 pussss saja!


Folk har alltså sakt sånna saker till mig och frågat då varför jag inte skämms över smilla och om dom skulle få ett barn eller ett småsyskon som hade dawn att dom då skulle skämmas eller göra abort på en gång.
Jag tycker att de är onödigt att dom säger så för ja skämms verkligen inte över smilla hon är den sötaste och bästa lillasyster man kan ha. !!

Kramar J

Friskis och svettis.

Tjo alla! Har nyss kommit ut ur duschen, har varit på friskis och svettis och hafft ett träningspass de va svin kul.
Har ochså träffat lilla Smilla ochså, hon har bara legat och små flinat åt allt idag. Har inte hänt mkt annars om en veckar får vi ju reda på när hon ska opereras och sånt. Vi har ochså fått teckenspråks papper för att lära oss de så de blir lättare för henne att förstå och prata sen när hon börjar göra de.Hon har inge hörfel eller så men de är bra för dawn barn att lära sig de eftersom det tar mkt längre tid för dom att lära sig att prata och skriva och allt sånnt.
/ Jennifer


Snart läggdags.

Jag är trött som fan men måste skriva lite mer de bara kliar i fingrarna när man har något att skriva om. Kollade nyss på Andra Avernyn tycker om det pogrammet sjukt mkt. Finns ingen bättre serie.
Har pratat med mamma idag ochså om Smilla, Hon åkte till sjukhuset i göteborg för att hon skulle hjörtkontroleras dom skulle söva henne och massa grejer.Så dom åkte i måndags morse och kom hem idag runt 18.00 allt hade gått bra förutom att sätta dit en insändare, en insändare sätter man på handen eller i armvecket eller på foten eller på huvudet. hon hade för små blodkärls så de gick inte och sticka henne någonstans men till slut gick de att sticka henne i huvudet.
Men resten av undersökningen och allt gick bra dom kommer få information om 1 vecka och då kommer jag och mamma och hennes man reda på mer vad som händer. Så fort ja vet något så kommer ja skriva de så ni får reda på vad som händer. Men nu ska ja verkligen gå och sova är svin trött. god natt och sov gott alla!

/ Jennifer.

ökfgöl
Glad Smilla efter att ha fått ett plåster på huvudet efter sticket i huvudet. hon är så underbart söt så man håller nästan på att dö. :) <3


Smilla

Smilla föddes den 21 maj ni i år. så hon är ca: 4 månader gammal.
När barn födds så har man alltid en kontroll och kollar så att bebisen är frisk.Man kollar hjärtat och massa andra grejer, och när dom kollade Smillas hjärta så hörde dom brus ljud, på hennes hjärta så dom tog in henne på hjärtavdelningen här i örebro och kolla upp det så de visade sig att hon hade ett hål i hjärtat.
Så då kollade dom upp på en gång om hon hade Dawn syndrom .De brukar typda på att dom har dawn när det är ett hål i hjärtat.
Så hon fick diagnosen dawn syndrom. 

Fakta om Downs syndrom

Det föds omkring 120 barn med Downs syndrom i Sverige varje år.
Det motsvarar ett barn med Downs syndrom på 800 födslar.

Med ordet syndrom menas att det finns en grupp av symtom eller avvikelser, som i stor utsträckning förekommer tillsammans.Personer med Downs syndrom har ett antal yttre kännetecken gemensamma, men är naturligtvis olika individer med egna personligheter.Den extra kromosomen som personer med Downs syndrom har påverkar framförallt hjärnans utveckling. Det är detta som ger upphov till själva utvecklingsstörningen. Dessutom brukar en rad andra organ och system i kroppen påverkas. Vanliga medicinska åkommor är hjärtfel, infektionskänslighet, synfel och hörselnedsättning.Hjärnans utveckling sätter en biologisk gräns för vad som är möjligt för en person att prestera. Men det är inte alltid denna gräns som utgör det största hindret för utvecklingen hos personer med Downs syndrom. Brist på träning, t.ex. i kommunikation, upplevelser och erfarenheter kan utgöra hinder för en ökad delaktighet i samhället. Vi vet faktiskt inte var gränserna går för vad en person med Downs syndrom kan utföra.

Många ungdomar och vuxna med Downs syndrom kan lära sig att läsa och skriva. Alla kan flytta till eget boende, om man anpassar stöd efter den enskildes förutsättningar. Många klarar vanliga hushållssysslor men kan behöva hjälp med matlagning och med sin ekonomi. Man ska inte förväxla utvecklingsstörning med dåligt minne. Personer med Downs syndrom kan verka ha dåligt minne därför att de - till följd av sin begåvningsnedsättning - har en dålig rumsuppfattning och svårt att förstå tidsbegreppet. Den bristande rumsuppfattningen gör att de måste gå eller åka en sträcka mellan två platser många gånger och memorera riktpunkter för att lära sig hitta. Svårigheterna att förstå tidsbegreppet gör att de frågar många gånger om det är dags att gå till bussen nu - därför att de inte förstår innebörden av uttryck som "om en timme".

Känslor är något som definitivt inte påverkas av utvecklingsstörningen. Glädje, sorg, ilska, kärlek är mänskliga känslor, lika för alla. Liksom behovet av nära relationer och ömhet.

Hoppas ni nu har fått en uppfattning om vad Dawn är för något. :)


smilla nyfödd.

/ Jennifer


Nu har jag bestämmt mig!

Yes helt klart nu har ja bestämmt mig att ja ska skriva om hur det är att ha ett syskon som har Dawn syndrom. De är nyttigt att skriva om de för det är inte så många som vet något om just den sjukdommen eller vad alla vill kalla den för. kommer självklart skriva lite om mitt liv ochså men de hoppas ja att ni redan förstått.
Hoppas ni kommer tycka de blir bra och ni får gärna komentera och fråga än massa saker svarar gärna på allt ja kan svara på.

/ Jennifer.


RSS 2.0